ΑΠΟ ΤΟ 1988 ΤΟ ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ Ο «ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ» 
ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΟΥΡΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην δεκαετία 1978-1988 ο Στρατής Μπουρνούς τελειώνει τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στα ΚΑΤΕΕ Αθηνών, αποκτά ειδικές γνώσεις για τους Η / Υ και εργάζεται παράλληλα στη φαρμακοβιομηχανία INCO HELLAS και στην οικονομική εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ.

Το 1988 παραιτείται και από τις δύο εταιρείες, προκειμένου να φτιάξει ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό ιχθυοπωλείο στην Αθήνα συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.

Έτσι τον Μάρτιο του 1988 ανοίγει στην περιοχή του Ζωγράφου το ψαράδικο ο “Μυτιληνιός”. Τα καλύτερα ψάρια από τα οικογενειακά καΐκια στη Μυτιλήνη με τη φροντίδα του πατέρα του, Νίκου, αποστέλλονται καθημερινά αεροπορικώς και με πλοία στην Αθήνα και κυριολεκτικά γίνονται ανάρπαστα. Πολλές οικογένειες Μυτιληνιών από τις περισσότερες συνοικίες της Αθήνας γίνονται οι συχνότεροι πελάτες του.

Αρχές του 1989 αρχίζει να συνεργάζεται με περισσότερους ιχθυοπαραγωγούς από τη Λέσβο αλλά και από άλλα νησιά της Ελλάδας. Κάθε πρωί από την ιχθυόσκαλα Κερατσινίου προμηθεύεται αφρόψαρα-κυρίως (γαύρο, σαρδέλα κ.α.). Επίσης καθημερινά παραλαμβάνει άριστης ποιότητας τσιπούρες και λαβράκια,-βιολογικά ή μη-από τα καλύτερα ιχθυοτροφεία της χώρας, συνεργαζόμενος μόνο με όσες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας είναι πιστοποιημένες και αυστηρά ελεγχόμενες από τους αρμόδιους φορείς.

Από το 1995, έχοντας καταγράφει σε Η / Υ τις προτιμήσεις των πελατών, τους ειδοποιεί τηλεφωνικά μόλις παραλαμβάνει τα ψάρια της αρεσκείας τους. Αρχίζει τότε να δέχεται πολλές τηλεφωνικές παραγγελίες και να στέλνει καθημερινά σε όλη την Αθήνα ολόφρεσκα ψάρια, καθαρισμένα και συσκευασμένα αεροστεγώς μαζί με σχετικές συνταγές.

freska-ΨαριάΤο 2000 εκσυγχρονίζει την επιχείρηση του προχωρώντας σε αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού (νέας γενιάς ψυκτικούς θαλάμους, αυτοκίνητα ψυγεία, μηχάνημα απολέπισης ψαριών, μηχάνημα ύγρανσης θαλασσινών στους πάγκους πώλησης κ.α.).

Καινοτομώντας, προχωρά στην αγορά επαγγελματικού μηχανήματος συσκευασίας κενού, με το οποίο συσκευάζει σε κενό αέρος όλα τα ψάρια των παραγγελιών.

Την ίδια χρονιά ανεβάζει στο Διαδίκτυο ιστοσελίδα του ιχθυοπωλείου και αρχίζει να δέχεται παραγγελίες και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail)! Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη και σιγά-σιγά οι παραγγελίες από το τηλέφωνο και το κυριαρχούν στο Internet.

Από τότε το ψαράδικο ο “Μυτιληνιός” γίνεται από τα ΜΜΕ (τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά) πανελλαδικά γνωστό, ως πρωτοπόρο και καινοτόμο ιχθυοπωλείο. Επίσης ο ίδιος ο Στρατής Μπουρνούς πολύ συχνά προσκαλείται από όλα τα ΜΜΕ μαζί με άλλους ειδικούς, για να εκφράσει την προσωπική του άποψη σε επίκαιρα ζητήματα σχετικά με τα ψάρια και την αλιεία.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ-ΑΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΣ

Α) ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΜΕ E-MAIL

Στο ιχθυοπωλείο του Στρατή Μπουρνού μπορείτε να παραγγέλνετε καθημερινά, τηλεφωνικά η με e-mail, τα ψάρια σας από τις 8.00 το βράδυ έως τις 12.00 το μεσημέρι της επόμενης μέρας. Από τις 12 το μεσημέρι, ξεκινά η αποστολή των ψαριών που παραγγέλνετε, στο χώρο εργασίας ή το σπίτι σας με τα αυτοκίνητα-ψυγεία και τις μοτοσυκλέτες μας. Τα ψάρια σας καθαρίζονται σχολαστικά, συσκευάζονται σε κενό αέρος (vacuum [1]), τοποθετούνται μέσα σε φελιζόλ με πάγο ή σε ισοθερμικές τσάντες, έτσι ώστε η μεταφορά τους να είναι υγειονομικά απολύτως ασφαλής. Επίσης τα ψάρια παραμένουν-χάρη στην ειδική συσκευασία με το άοσμα κενού εντελώς.

Β) ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ON LINE

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή το απόγευμα όλα τα ψάρια, που έχουμε παραλάβει, φωτογραφίζονται και μπαίνουν στην ιστοσελίδα μας. Στο καθένα από αυτά αναγράφεται το είδος, το βάρος, η τιμή ανά κιλό και η περιοχή της Ελλάδας όπου αλιεύτηκε.

Εσείς κάθε Τρίτη και Παρασκευή βράδυ από τις 9 μ.μ. – 11 μ.μ. μπορείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας να διαλέξετε και να αγοράσετε τα ψάρια της αρεσκείας σας, με την παρακάτω διαδικασία on line:

Αφού διαλέξετε τα ψάρια που θέλετε να αγοράσετε, κάνετε “κλίκ” πάνω τους, για να προλάβετε να τα “εξασφαλίσετε” πρώτοι. Στη συνέχεια στέλνετε e-mail με τα στοιχεία σας και τους κωδικούς των ψαριών που διαλέξατε. Προς αποφυγή τυχόν καθυστερήσεων για τεχνικούς λόγους (π.χ. μη αποστολή e-mail από τον κ.α. server), θα πρέπει απαραίτητα να επικοινωνήσετε και τηλεφωνικά μαζί μας για την οριστική επιβεβαίωση της παραγγελίας σας.

Επιπρόσθετα την ίδια στιγμή θα συνεννοηθούμε και για την παραλαβή των ψαριών σας από το ιχθυοπωλείο μας ή για την παράδοση τους στο σπίτι σας.

Γ) ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ

Το ιχθυοπωλείο είναι καθημερινά ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Τα ψάρια διαλέγονται και αγοράζονται από εκατοντάδες επισκέπτες από του Ζωγράφου αλλά και από άλλες περιοχές της Αθήνας. Σχεδόν καθημερινά όλα τα ψάρια μας πωλούνται και τα λιγοστά που μένουν κάποιες μέρες, δίνονται σε εστιατόρια που συνεργαζόμαστε, έτσι ώστε κάθε πρωί να πουλάμε την ψαριά της ημέρας.

(1) Μηχάνημα συσκευασίας με ειδικές σακούλες, που έχουν πιστοποιήσεις για την καταλληλότητα τους σε τρόφιμα, από διεθνώς αναγνωρισμένους οίκους.

ΤΟ “ΜΥΣΤΙΚΟ” ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ

Πιστεύουμε, ότι η ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συνανθρώπους μας για την υγιεινή και ασφαλή διατροφή τους με ένα τόσο ευαίσθητο και συνάμα αναγκαίο είδος-όπως τα ψάρια και τα θαλασσινά-είναι πολύ μεγάλη.

Αγαπάμε τη δουλειά μας, είμαστε ανυποχώρητοι στην ποιότητα, προσπαθώντας συνεχώς να εκσυγχρονιζόμαστε και να καινοτομούμε.

Η προσέγγιση αυτή “καθοδηγεί” συνεχώς τη δράση μας και είναι το μεγάλο “μυστικό” της επιτυχίας μας.